Friday, June 6, 2014

Demam lepas ambik Alfalfa!!!!

Salam jumaat....
Untuk entri kali ni....rase macam nak kongsi pengalaman sendiri lepas makan suplemen shaklee....vitamin pertama yang telah dicuba ialah Alfalfa....



Selepas 3 hari pengambilan Alfalfa...tetibe bersin...n selseme...ari seterusnya pening dan terus demam...huhuhu....mule2 ingatkan sebab cuace skang yang panas sangat....tengah2 demam tu pulak sakit dada.....adoi....terbaring jap.....

Kenape boleh demam nie? takkanlah sebab makan Alfalfa kot.....

Dalam demam2 tu...try la search kat internet pasal kesan pemakanan Alfalfa ni....terjumpe la artikel pasal Healing crisis....erm....healing crisis?

Healing crisis atau krisis penyembuhan, atau penyembuhan reaksi,  adalah kesan  yang berlaku apabila badan sedang melalui proses penyembuhan sendiri untuk membuang  toksin dari badan. Ia berlaku apabila badan detect  kecederaan lama, luka, jangkitan atau ketidakseimbangan lain daripada masa lalu.

Tanda-tanda yang biasa berlaku pada krisis penyembuhan termasuklah

  • sakit kepala 
  • bisul
  • demam
  • loya 
  • sakit sendi
  • perasaan resah 
  • keletihan yang luar biasa
  • insomnia,
  • mengantuk,
  • emosi yang tidak stabil/tak menentu
  • kemurungan
  • cepat marah
  • kekejangan otot
  • sakit-sakit badan
  • sembelit
  • cirit-birit
  • berpeluh malam 
  • demam dan / atau selsema 
Healing Crisis biasa akan membawa keluar masalah-masalah kesihatan yang lalu atau yang telah tidak aktif dalam badan dan seterusnya akan menghapuskan  toksin yang telah disimpan akibat daripada penyakit-penyakit tersebut.
 
Healing crisis biasanya berlanjutan selama dua hingga tiga hari, tetapi boleh berlarutan untuk tempoh yang lebih lama, sehingga minggu.


oh! begitu rupenye.....so lepas dapat info, berani la skit nak teruskan pengambilan Alfalfa. Alhamdulillah dengan izin Allah lepas seminggu, demam pun dah baik....n sakit dada pun hilang. 

Next target...tak sabar nak start ngan vitamin GLA pulak....... 

Thursday, May 29, 2014

Vita-Lea



Vita-Lea
Suplemen  yang terdiri daripada 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.
Khasiat Vita Lea;
i.   Meningkatkan kesihatan dan kecergasan menyeluruh
ii.  Menyokong jangka hayat hati, usus dan kesihatan mata
iii.  Meningkatkan kekuatan tulang dan system imunisasi
       iv. Memberi perlindungan terhadap kerosakan akibat serangan radikal bebas


Sesuai diambil oleh;

-Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh badan.
- Individu yang tidak lengkap diet hariannya (kerap mengambil fast food)
- Individu yang ingin meningkatkan sistem imunisasi badan
- Remaja yang sedang membesar
- Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan mereka
- Lelaki - semua peringkat umur dewasa lelaki
- Individu yang menopous
- Wanita yang baru bersalin

Monday, May 26, 2014

Alfalfa sebagai makanan tambahan


Jom kite tengok pengenalan pasal alfalfa sikit..... 


Alfalfa Shaklee ditanam tanpa racun perosak, racun herba, atau baja bukan organik; ia menyediakan kualiti alfalfa tertinggi yang terdapat di pasaran hari ini. Alfalfa adalah sumber vitamin dan mineral. Ia mengandungi sumber nutrien harian yang diperlukan oleh badan termasuk vitamin: A, B kompleks, C, E dan K, kalsium, kalium, fosforus, besi dan  klorofil. Tidak hairanlah jika Alfalfa merupakan makanan protein yang lengkap.


Apa pula kebaikan pengambilan Alfalfa ni?
 
Mengandungi kalsium yang penting untuk tulang yang kuat, fungsi saraf yang betul, membantu badan dalam proses menyahtoksik, mengawal berat badan, tidur yang lebih berkualiti, membantu dalam proses penghadaman dan banyak lagi.


Pengambilan Alfalfa secara konsisten dapat membantu dalam masalah-masalah seperti; 

Mengurangkan Kolesterol
Membantu tubuh melawan jangkitan
• Menopaus
Bengkak, Sakit sendi
Artritis
Ulser
penyakit perut
masalah Colon (alfalfa Membersihkan kolon)
Membantu buah pinggang dalam memerangkap cecair berlebihan dan mengawal usus
bengkan buku lali
kaki bengkak
Menyahtoksin
masalah Resdung
Alahan
Gout
kaki dan Badan berbau
Nafas berbau
Kolesterol 

Berminat nak dapatkan Alfalfa?

Boleh wsup/sms: 019-9817506 (nora)
pm: Kedai Supplement Online  

Tuesday, May 20, 2014

Pengedar Shaklee Kuantan


Assalammualaikum dan salam ceria
Saya adalah pengedar sah Shakleee (ID 1141553) di area Kuantan, pahang.
Jika anda perlukan suplemen semulajadi bagi PENYUSUAN BAYI, IBU MENGANDUNG, BERPANTANG, MASALAH BERAT BADAN ,KESUBURAN , ANAK KURANG SELERA MAKAN, ECZEMA, MASALAH KULIT, KEINTIMAN, KECANTIKAN dan sebagainya anda boleh:

PM : Nor Azlina
Email: noramyflora04@yahoo.com
whatsapp/sms/call : 019-9817506 


COD Area: 
- Kg. Pandan/Airport
- Jaya Gading
- Indera Mahkota
- Taman Tas

Anda boleh hubungi saya untuk mendapatkan vitamin keluarga anda dgn FREE DELIVERY dikawasan dinyatakan. Penghantaran ke seluruh Malaysia melalui Poslaju/Skynet juga boleh diaturkan.

Wednesday, November 6, 2013

D'myflora Craft

Assalamualaikum.... D'myflora Craft menerima tempahan membuat bunga dr dip dan stokin untuk dijadikan bunga pahar, bunga dulang serta bunga tangan untuk majlis-majlis perkahwinan. Kepada yang berminat bolehlah menghubungi D'myflora Craft (FB) atau melalui telefon...0179662484 (nora).